Vecka 11 (11+6) - KUB och inskrivning

2 kommentarer

KUB- test
Idag fick vi se lilla krabban, helt underbart att se att det faktiskt var något litet i magen som levde.
KUB:et var så värt pengarna då de gick igenom hjärnan, hjärtat och om kammarna i den såg bra ut och om blodets flöde gick igenom hjärtat korrekt, magsäcken, njurar, levern, lungor (som inte var färdigutvecklade ännu vilket är helt normalt) ryggrad, fötter och fingrar, om barnet hade gomspalt, om där var tillräckligt mycket fostervatten, om skallen och hjärnan såg normal ut, om blodet flödade korrekt genom bebisens kropp genom alla de stora blodkärlen och om navelsträngen var normalt formad och hade alla blodkärl den behövde.
Vi fick se så mycket och så länge!
Krabban snurrade runt, svalde fostervatten, kliade sig i ansiktet, gjorde små hopp och höll verkligen på att busa där inne.
Så häftigt att se allt och få bekräftelse på att allt är bra.
Proverna på downsyndrom var 1:15.483 vilket var väldigt bra. Även proverna på trimoson 18 och 13 var <1:20.000 vilket också var väldigt bra.

Vi köpte ett USB av ultraljuds kliniken och på den fick vi förutom alla bilder fick vi även med filmer på bebisen. Så otroligt roligt att ha film på hur lillen sprallar runt, smeker sig i ansiktet och sparkar och boxar.
Och tänk allt detta sker i min mage utan att jag/vi känner något.

Krabban var nu 5,3cm och var precis perfekt och i fas med vecka 11+6.
Alltså är bebisen fortfarande beräknad till den 20 februari 2017.
Roligt att höra att lilla krabban håller sina mått och följer sitt datum för beräknad födsel.

Vi fick även reda på att moderkakan ligger fram till vilket betyder att det kan ta lite längre tid innan jag känner sparkarna.
Bra att veta så att man inte oroar sig att något är fel.


Inskrivning hos barnmorskan
Jag fick lämna blodprovet, kisseprov, tog min vikt och svara på lite frågor igen. Denna barnmorskan ska följa oss under graviditeten så de kändes kul att träffas.
Sen vad väl de ingen hipp hipp hurra person. Hon var i min och Mr ålder men en väldigt tafatt person.
Jaja men det går la bra ändå.
Efter lite snack bokade vi in rutinultraljudet den 21/9 och då kommer vi vara i vecka 18 (18+0).
Känns så häftigt allt de här men fortfarande så overkligt. Även om vi sett det lilla livet sprallar runt.

Vi fick även information om att boka in en amningskurs under vecka 20-21 och sen bokade hon även in oss kontroll 7/11 då vi är i vecka 24 (24+0).

Ja alla prover var normala och mötet kändes lite sådär meningslöst i jämförelse med KUB:et. Men vi fick lite information och ett nytt ultraljud att se fram emot så de var ändå bra :)

Men ja det var vår dag, en otroligt lyckad dag 😍

 
1 Madde:

skriven

Nu ser man ju verkligen att det är ett litet foster på ultraljudet, jämfört med det tidiga på kliniken! :) Vad skönt att proverna var så bra & risken så låg, vilken lättnad för er! 😊 otroligt att dom kan se så mycket!

Svar: Ja eller hur, sådan otrolig skillnad på bara 4veckor.
Ja de är helt otroligt hur mycket de kan se, kändes så proffsigt och häftigt att få se så mycket och att de var så grundliga och verkligen gick igenom allt.
Ja själva proverna var jag inte orolig för utan de var ju allt de andra som var de jag mest oroade mig för.
Chansen finns ju fortfarande att vi får ett barn med downsyndrom även om risken är låg. Men de känns otroligt bra att ha kollat igenom allt de andra och fått bekräftelse på att de ser bra ut :)
Novella

2 Familjenoe:

skriven

Grattis till ett bra kub :) det är en sån fatastisk känsla att se sin lilla där inne, att ens barn lever och bor där inuti en :) livet är allt bra fatastisk!

Svar: Håller verkligen med, ren och kär lycka😍
Novella